Sunday, 5 January 2014

into the skies of war

http://beta.malaysiakini.com/news/250701

Mutfi Perak Tan Sri Harussani Zakaria berkata, sepatutnya semua peserta perhimpunan pada 31 Disember lalu ditangkap kerana menderhaka kepada kerajaan dan “dihalalkan darah golongan bughah (pemberontak)”.
“Sepatutnya semua peserta perhimpunan ditangkap kerana menderhaka kepada kerajaan dan dari hukum syarak, dihalalkan darah golongan bughah,” katanya seperti dilaporkan Berita Harian hari ini.









Edisi Malay sebab malas nak tulis / translate English:

Waktu aku baca pasal bughah ni, aku tgh melayan album sodom baru, especially lagu into the skies of war.

Muammar Gaddafi hantar jet fighter untuk bom pendemo yg bantah dia masa mula tunjuk perasaan di Libya, which turns into an upscale war yang akhirnya resulting dengan orang ramai membunuh dia dalam satu rusuhan jalanan.

That's why NATO hantar jet fighter dan declare Libya "No-fly-zone" sebab memang masa itu, sapa2 yang tak puas hati dengan kerajaan, Muammar Gaddafi hantar retaliation by bombs thru the skies of Libya.

Di Syria, masa mula2 tunjuk perasaan dan demo, Bashar Al Asad hantar helikopter mi-23 serang pendemo, and somehow orang angkat senjata lawan balik, dan itu yang cause upscale war sampai sekarang.

Label2 orang bughah ni la yg drive people into the skies of war.


video


SODOM - INTO THE SKIES OF WAR (2013)

CASTING SHADOWS ON A GREENISH MUD
I`LL CROSS THE PLAINS OF DAWN
FOUL STENCH AND OPEN WOUNDS
A BALEFUL CRUSHING STORM

BRIDGE:
ONLY CREEPING DEATH CONTEST
FOR THOSE WHO NEVER LIVED
BLOOD CANNOT BEAR REALITY
HEAVEN IS OUT OF REACH

CHORUS:
INTO THE SKIES OF WAR
INTO THE SKIES OF WAR
INTO THE SKIES OF WAR
INTO THE SKIES OF WAR

HERETICS SEND TO BANISHMENT
WHERE THERE IS NO RETURN
THE TRUTH KEEPS CALLING US TO HELL
THE AXE CAME BREAKING DOWN

BRIDGE:
WHO`VE SEND US ALL THAT MISERY
THE PROPHETS MESMERIZED
SHINING BONES INDICATES WHAT HAS BEEN
HATE PASSING THROUGH THE LINES

CHORUS:
INTO THE SKIES OF WAR
INTO THE SKIES OF WAR
INTO THE SKIES OF WAR
INTO THE SKIES OF WAR

WE GOT NO CHOICE
IN A WORLD OF ANARCHY
TAKING UP THE GUNS
NO MORE PHILANTHROPHY

INTO THE SKIES OF WAR
INTO THE SKIES OF WAR
INTO THE SKIES OF WAR
INTO THE SKIES OF WAR

THE FLAG RAISED ON THE MOUNTAIN TOP
WE KILLED FOR THOSE WHO COULDN'T KILL
THE BULLETS FLY WILL NEVER STOP
WE NEVER SHED A TEAR

THE SEED OF HATE ACROSS THE LAND
REMAINS IN FIELDS AND VAULTS
THE PRICE OF FREEDOM PAID
IDEOLOGY DEFORMED

BRIDGE:
ONLY CREEPING DEATH CONTEST
FOR THOSE WHO NEVER LIVED
BLOOD CANNOT BEAR REALITY
HEAVEN IS OUT OF REACH

CHORUS:
INTO THE SKIES OF WAR
INTO THE SKIES OF WAR
INTO THE SKIES OF WAR
INTO THE SKIES OF WAR
INTO THE SKIES OF WAR
INTO THE SKIES OF WAR
INTO THE SKIES OF WAR
INTO THE SKIES OF WAR

Dalam conflict2 latest ni, orang2 agamawan macam Harussani la, suka jadi "doom prophet", and results in chaos Sunni-Syiah di Iran, Iraq,  pembunuhan Katolik-Protestant di Ireland, walhal issue tu semua caused by politics. 

It's them who leads the dead into the skies of war.

Pada aku, agak cilaka perasaan aku membaca statement seorang agamawan macam Harussani.

Sebab agama Harussani sama dengan agama yang aku anuti, yang mana nak buat setiap benda dianjurkan baca Nama Tuhan Yang Maha Pemurah lagi Penyayang.