Tuesday, 19 November 2013

uh?

org ckp kt aku Villa Nobita tu ada budak hilang dan berhantu.
Biar betul?

oh Villa Nabila rupanya. Salah dengar


http://www.bernama.com/bernama/v7/bm/ge/newsgeneral.php?id=994500


Remaja Dilapor Hilang Di Villa Nabila Ditemui Di Taman Desa Mutiara

JOHOR BAHARU, 19 Nov (Bernama) -- Seorang remaja lelaki yang dilapor hilang selepas mengunjungi Villa Nabila di Jalan Skudai, berhampiran Danga Bay, ditemui selamat di sebuah rumah di Taman Desa Mutiara, di sini Isnin malam.

Ketua Polis Johor Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff berkata Mohamad Izzat Izzudin Husin, 16, ditemui kira-kira pukul 12 tengah malam tadi di rumah seorang rakannya oleh pasukan khas 'Ops Kesan' yang ditubuhkan sejurus menerima laporan kehilangan remaja itu.

"Remaja itu dibawa ke balai polis sebelum diserahkan kepada keluarganya," katanya kepada pemberita di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Johor, di sini Selasa.

Mohd Mokhtar berkata berikutan penemuan remaja itu, polis menggesa semua pihak menghentikan penyebaran maklumat palsu di laman sosial mengenai kehilangan orang yang mengunjungi rumah lama itu.

Beliau berkata penyebaran maklumat yang tidak beretika bukan sahaja menyusahkan banyak pihak malah menyebabkan kesesakan lalu lintas teruk di sepanjang Jalan Skudai apabila orang ramai mengerumuni perkarangan pintu masuk rumah berkenaan.

Mohamad Izzat Izzudin yang ditemui pemberita di rumahnya di Kampung Hajah Hasnah, Majidee, di sini, berkata dia mengunjungi Villa Nabila sekadar suka-suka bersama 29 rakan lain dan berada di situ selama 15 minit sebelum keluar dari kawasan itu melalui jalan belakang.

"Selepas keluar dari kawasan rumah itu bersama semua rakan, saya makan di sebuah restoran makanan segera berhampiran sebelum ke masjid untuk tidur dan sembahyang Subuh.

"Saya kemudian ke Dataran Bandar Raya Johor Baharu dan ke pusat bandar sebelum pergi ke rumah rakan di Taman Desa Mutiara pada pukul 12 tengah hari Ahad dan kira-kira tengah malam kawan saya kejutkan saya yang sedang tidur dan memberitahu bahawa polis datang cari saya," katanya.

Ibu remaja itu, Norhayati Mohamad, 38, berkata dia bersyukur dengan penemuan anaknya dan mengucapkan terima kasih kepada pihak berkuasa dan orang ramai yang membantu mengesan remaja terbabit.

------------------------------

Di Malaysia, selagi tak ada insiden, tak ada siapa ambik pedulik.

http://www.thestar.com.my/News/Nation/2013/11/19/Villa-Nabila-Johor-MB-check-status.aspx


Published: Tuesday November 19, 2013 MYT 11:33:00 AM
Updated: Tuesday November 19, 2013 MYT 12:42:27 PM

Johor MB wants local authority to check on status of 'haunted' Villa Nabila

JOHOR BARU: The state government will check on the status of the "haunted" Villa Nabila before deciding if it should be demolished.

Mentri Besar Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin said he would ask the Johor Baru City Council (MBJB) to check on the status of the abandoned bungalow on top of a hill over looking the Straits of Johor.

"We cannot simply take over the property or demolish it although it has been vacant for so many years as it is a private property," he told reporters here.


Mohamed Khaled was speaking after opening the Eastern Regional Organisation for Planning and Human Settlements Conference here Tuesday.

He said the state government would ask MBJB to investigate whether the owner had failed to pay assessment rates on the property over the years.


Itulah remaja Melayu Muslim Malaysia.

tak balik2 rumah tengah malam duk berjalan kat rumah terbiar tak bagitau mak bapak.

In the end satu Malaysia kecoh.

Siap Ketua Polis Johor buat statement, Menteri Besar Johor pun nak buat siasatan.

adakah kesan dari SPPBS?

Kah kah kah